Övning: Fortsätt träningen i progressiv avslappning

I förra avsnittet påbörjade du träning i progressiv avslappning. Nu när du redan är igång får du här möjlighet att fortsätta med nästa del.

Del 2 i progressiv avslappning: mage, rygg & ben (11 min)

Den här veckan fokuserar vi på andningen, magen, ryggen och benen. Första gången du genomför avslappningsövningen, titta gärna på filmen så att du utför övningarna på rätt sätt. Sedan, när du har lärt dig dem, kan du om du vill sluta dina ögon under övningspasset. Om det känns obehagligt att blunda, rikta i sådana fall gärna blicken mot en neutral punkt för att ge maximal uppmärksamhet till själva övningen.

Instruktioner, video

Instruktioner, enbart ljud

Ladda ned instruktioner (mp3)

Ladda ned en mp3-fil (7,15 MB) till din enhet.

Precis som i förra veckan rekommenderar vi att du tränar på del 2 så ofta du kan. Det tål att upprepas: Integrera gärna träning (särskilt för muskelgrupper som du har upptäckt att du är spänd i) i vardagen. Det går att träna på progressiv avslappning var som helst: i duschen, på mötet, i bilen ...

Är det motigt att komma igång? Påminn dig om det du skrev ned i arbetsbladet i förra avsnittet, eller ta chansen nu och reflektera över vilka konkreta saker som kan vara hjälpsamt för dig för att möta det obehag som träning väcker. Vill du skapa en stöttande struktur? Vill du ge dig själv extra självmedkänsla nu när du på allvar prövar dig fram mot ny framkomlighet?

Planera för framgång (PDF)